картинка
Щоб завантажити прайс, Вам потрібно
зареєструватися
Перейти до реєстрації Якщо ви вже зареєстровані, ви можете увійти
використовуючи логін або пароль
вхід для клієнтів
Замовити скайп презентацію
rainbow-clothes у вайберi
Пiдпишись на нашу групу у вайберi, щоб дiзнаватись про новини першими
Пiдписатись на групу
Заказать обратный звонок по Украине
ви не увійшли до особистого кабінету Вхід Реєстрація
Rainbow Сlothes  - сток оптом одежда, обувь, аксессуары
Контакти:
Контактні телефони:
+380 (98) 716 72 42
+380 (67) 231 76 71
+380 (96) 012 62 60
+380 (67) 225 72 87

Для оптових продажів та мережевих клієнтів:
+380 (67) 231 76 71

Графік роботи складу:
В будні дні:
с 9:00 до 18:00

Субота:
с 10:00 до 15:00

Неділя - вихідний.
Кошик
ви не увійшли до особистого кабінету Вхід Реєстрація

Чому магазину потрібні соцмережі?

Незамінність соцмереж у житті кожної сучасної людини очевидна. З їхньою допомогою можна не тільки бути в курсі найсвіжіших і достовірних новин або спілкуватися з друзями, а й просувати товари та послуги будь-якої компанії: від фірми-виробника вікон до лавки натурального морозива. Класичні методи розміщення реклами втрачають обороти і сучасні компанії поступово розгортають свою справу на просторах соціальних мереж. Давайте розглянемо, які переваги просування бізнесу у соціальних мережах існують і як зробити успішним за їх допомогою свою справу.

Як покращити свій бізнес за допомогою соцмереж 

Будь-яка велика соціальна мережа, за фактом, є безмежним майданчиком для просування проектів та можливістю заявити усьому світу про свій бренд. Безперечною перевагою розкручування в інтернеті стане той факт, що за умовчанням за створення паблика та наповнення його контентом платити не потрібно, а оплата проводиться тільки за замовлену рекламу. До того ж, не доведеться створювати окремий сайт та вкладати ресурси у його підтримку. Отже, як взагалі розпочати розкручувати свій проект (у нашому випадку, магазин одягу) у соціальних мережах?

Спочатку вибирається сайт (Facebook, Instagram і т.д.), на якому компанія планує закріпити свої позиції та вкладатись у розкручування. Потім створюється група (паблік, спільнота) та наповнюється контентом: описами товарів та фотографіями. Слід враховувати, що описи мають бути простими, зрозумілими та барвистими, що привертають увагу потенційного клієнта. Те саме стосується фотографій продукції: бажано, якщо цим займеться професійний фотограф і ретушер, створивши гармонійні та привабливі знімки. Коли група буде заповнена даними, необхідно почати запрошувати до неї аудиторію та вкладатися в рекламу, яка працює за унікальним алгоритмом від розробників сайту.

Сучасний підхід до продажу

На прикладі магазину одягу розберемо чому саме соціальні мережі можуть допомогти покращити свій бізнес. Якщо ви маєте централізований магазин, то обмежені клієнтами лише одного регіону (або взагалі району міста). До того ж, відвідувач магазину може і не здійснити покупку, оскільки досвідченого сервісом та надлишком товарів на ринку одягу клієнта дуже складно зацікавити та здивувати. Робота з покупцями через інтернет призведе вас до того, що клієнти самі проситимуть продати їм виріб і створять позитивну репутацію, яка виражається відгуками у спеціальному розділі, під постами чи фотографіями. Як це працює? Листаючи новини, користувач бачить у стрічці пост із барвистим зображенням нового та якісного виробу, швидше за все, відзначає його лайком. Зіткнувшись з іншими постами від цієї групи, потенційний клієнт заходить у паблік, цілеспрямовано гортає стіну або перелік товарів, цікавиться цінами і знижками, після чого матиме на увазі, де зробити замовлення того чи іншого виробу. До того ж, покупка будь-якого товару через інтернет значно економить час, тому значний пласт зацікавленої в покупці аудиторії перемістився виключно до соцмережі. Скориставшись цим феноменом, ви зможете залучити аудиторію та розширити бізнес.

Правильна схема взаємодії з клієнтами через соцмережі

Важливу роль взаємодії представників магазину з клієнтом грає встановлення довірчих відносин через особисті повідомлення. Покупець консультується і просить пораду, отримуючи у відповідь ввічливість та бажану інформацію. Після цього клієнту простіше зробити замовлення та користуватися послугами компанії надалі, оскільки особливості спілкування з ним враховуватимуться менеджером, виходячи з минулого листування. У такому разі магазин завжди буде мати постійних покупців, які створять позитивну репутацію. Хороше ставлення завжди спричиняє позитивні відгуки, за рахунок яких піднімається рейтинг компанії, і залучаються нові клієнти. Також варто відзначити, що зі «складними» замовниками на порядок простіше працювати через соцмережі: виключається людський фактор, коли в реальному житті набагато складніше зберігати спокій та чемність.

Статьи

Замовлення стоку оптом: Тривалий шлях до успіху для вашого бізнесу

Замовлення стоку оптом: Тривалий шлях до успіху для вашого бізнесу

Підприємництво завжди вимагає від бізнесменів креативності, стратегічного мислення та уміння приймати важливі рішення. Якщо ви розглядаєте можливість замовлення сток оптом для вашого бізнесу, то цей крок може виявитися ключовим для вашого успіху. Давайте розглянемо кілька кроків, які допоможуть вам впевнено рухатися в напрямку успішного оптового бізнесу.

Де брати стоковий одяг: вигідна покупка брендових речей

Де брати стоковий одяг: вигідна покупка брендових речей

Стоковий одяг - це одяг, який вироблявсядля оригінальних світових брендів, але не був проданий через різні причини. Це також можуть бути запаси, які не були продані протягом певного періоду часу, або товари з попередніх колекцій тасезонів.

VIVA MAGENTA – КОЛІР РОКУ ’ 2023

VIVA MAGENTA – КОЛІР РОКУ ’ 2023

На початку грудня Pantone визначився з барвою, що, за його версією, здобуває титул «Колір року ’ 2023».